Min Egen Kære Ven!

Min Egen Kære Ven! handler om komponisten Carl Nielsen og hans ægteskab med billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen. Den belyser forholdet mellem to stærke personligheder og glæderne og omkostningerne ved deres fælles liv; børnene, adskillelse, arbejde, kærlighed, sygdom, utroskab, kunstnerisk krise og triumf.
Man både og griner og græder med familien Nielsen, og det er netop forestillingens ønske at berøre tragiske såvel som komiske sider af menneskets liv og samliv i fortællingen om dette markante og på mange MinEgenKæreVen.pngmåder banebrydende ægteskab ved indgangen til den moderne tid.
Forestillingen har form af en collage med uddrag fra dagbøger og  ægteparrets breve til hinanden.

Den spændende og personlige tekst perspektiveres gennem hele forestillingen af et udvalg af Carl Nielsens sange; såvel de mindre kendte som Emil Aarestrups “Angest” som de mere folkelige og elskede sange, vi kender fra Højskolesangbogen. Der indgår fællessange/-salmer i forestillingen. Endvidere høres dele af den enkle og elegante orgelmusik, der findes i hans samling af små orgelstykker. Min Egen Kære Ven! er en inspirerende kulturaften – f.eks. som alternativ til en traditionel kirkekoncert eller som et musikalsk og forfriskende indspark i en foredragsrække.

 

 

rie min egen 2.jpg

Manuskript: Anne Marie Pock-Steen

Instruktion: Dorte Madsen

Skuespiller: Anne Marie Pock-Steen

Sanger og skuespiller: Joachim Knop

Orgel og klaver: Else-Marie Kristoffersen

Varighed: ca. 80 minutter

Målgruppe: Voksne

Pris: 10.500 kr + transport

Forestillingen benytter sig af både orgel og klaver. Når forestillingen spiller på biblioteker eller forsamlingshuse erstattes orgelstykkerne af klavermusik af Carl Nielsen.

Teatret kan om nødvendigt selv medbringe el-klaver.